Elektronska distribucija certifikatov
https://www.lotric.si/wp-content/uploads/2022/06/BE-GREEN.png
Pomislite na okolje ter prejemajte e-certifikate

Cenjene stranke, dragi partnerji,

obveščamo vas, da 1. 7. 2022 v podjetju LOTRIČ Meroslovje prehajamo na elektronsko distribucijo certifikatov.

V letu 2021 smo opravili 114.006 meroslovnih pregledov ter posledično izdali enako število certifikatov. Glede na dejstvo, da kompleksnejši certifikati vsebujejo tudi 10 strani in več, na letni ravni v podjetju LOTRIČ Meroslovje za tiskanje certifikatov porabimo približno 5 ton papirja. Ocenjujemo, da bomo s prehodom na elektronski certifikat na letni ravni ohranili približno 120 dreves, ki bi jih sicer morda posekali kot surovino za izdelavo papirja.

Potek prejema e-certifikata
  • Na elektronski naslov boste prejeli sporočilo s povezavo do e-certifikata, ki bo aktivna za obdobje 2 mesecev.
  • E-certifikat v .pdf obliki shranite oz. ga po želji lahko tudi natisnete.
  • V prehodnem obdobju, ki bo trajalo do 31. 8. 2022, boste poleg elektronskega certifikate prejeli tudi tiskan certifikat. Po končanem prehodnem obdobju v celoti prehajamo na e-certifikate.
  • V kolikor e-certifikat za vas ni sprejemljiv in bi tiskan certifikat želeli prejemati tudi po koncu prehodnega obdobja, nas o tem prosim pisno obvestite na info@lotric.si.

Storitev tiskanih certifikatov bo v prihodnje postala plačljiva. Podjetje LOTRIČ Certificiranje posluje pod svojimi pogoji.

  • E-certifikati so dostopni tudi preko brezplačne spletne aplikacije MeOL. Z elektronskimi certifikati na enem mestu ter celostnim pregledom stanja merilne opreme vodenje sistema kakovosti še nikoli ni bilo enostavnejše.
Še ne uporabljate MeOL-a?
https://www.lotric.si/wp-content/uploads/2022/03/MeOL-min-scaled.jpg
Prednosti MeOL-a

UREJENA EVIDENCA

Le nekaj klikov vas loči do celotne zgodovine vaše merilne opreme ter izdanih certifikatov na enem mestu.

blank

DOSEGLJIVOST 24/7

Certifikati in zgodovina vzorca so na voljo vedno in povsod; ne boste imeli več težav z evidenco vzorcev in iskanjem certifikatov.

blank

ALARMIRANJE

Sistem vas samodejno opozarja na potek roka pregledov merilne opreme.

blank

NADZOR

Preko spletne aplikacije MeOL spremljate, v katerem delu procesa se nahaja vaš vzorec.

blank

Reference zadovoljnih uporabnikov
  • Alojz Kosi, Quality Control, Farmtech, d. o. o.

blank

 

“Aplikacija MeOL nam je s svojo enostavnostjo in preglednostjo bistveno olajšala delo ter v celoti nadomestila lastno bazo meril.
Trenutno operiramo z več kot 1.000 merili in vsa so vpisana v MeOL. Poleg standardnih funkcij nam aplikacija omogoča nadzor tudi nad že odpisanimi merili, ki imajo tako v bazi status neaktivno. Glede na naravo našega dela ter velik obseg meril prihaja do številnih sprememb kot je na primer lokacija meril, pri čemer so nam zaposleni v podjetju LOTRIČ Meroslovje v veliko pomoč, saj ažurno poskrbijo za vse naše želje in potrebe.”

  • mag. Simona Felser, področna vodja, Avto Krka d. o. o.

blank

“Redne kalibracije in overitve meril so pri našem delu izjemnega pomena. Aplikacija MeOL nam olajša sledljivost nad merili ter nas pravočasno opozori, katera merila je potrebno poslati v kalibracijo.
Glede na to, da imamo v Avto Krki 29 poslovnih enot po vsej Sloveniji in več kot 500 zaposlenih, je ena od za nas pomembnih funkcionalnosti MeOL-a tudi dejstvo, da omogoča enostavno določanje uporabnikov in njihovih pravic. Vsako od meril ima določenega skrbnika, ki bdi nad kakovostjo slednjega na lokaciji. Pravice do vpogleda so nato hierarhično urejene, kar omogoča lažji centralni nadzor nad merili.”

V primeru dodatnih vprašanj smo dosegljivi.
KONTAKT