SI
meol
ekp sklad za regionalni razvoj
16. 5. 2019

Letos mineva 28 let od odprtja obrti za kalibracijo tehtnic, uteži in pipet – začetkov podjetja LOTRIČ Meroslovje. Slednje je v obdobju zadnjih pet let preraslo v mednarodno uveljavljeno skupino LOTRIČ Metrology, ki danes združuje preko 140 strokovnjakov s področja meroslovja.

Najmlajše podjetje v skupini je v mesecu maju ustanovljeno podjetje LOTRIČ Metrology GmbH v Nemčiji. S sedežem v mestu Traunstein na Bavarskem, v bližini gospodarsko razvitega Münchna, predstavlja odgovor na vse večje povpraševanje po meroslovnih rešitvah z omenjenega dela Evrope. »Na nemško govoreči trg smo vstopili z odprtjem hčerinskega podjetja v Avstriji LOTRIČ Messtechnikleta 2016. Odprtje podjetja v Nemčiji je glede na široko odprta vrata predstavljalo nasleden logičen korak.«, poudarja generalni direktor Marko Lotrič.

Matično podjetje LOTRIČ Meroslovje že od svojih začetkov deluje v Selcih. V lanskem letu smo se zaradi prostorske stiske odločili za nakup novih poslovnih prostorov v Železnikih, ki so trenutno v postopku energetske sanacije. Svojim poslovnim partnerjem poleg lastnih meroslovnih produktov TRAMES in EXACTUM ter zastopstev merilne opreme nudimo kalibracije in overitve.

Hčerinsko podjetje LOTRIČ Certificiranje v Kranju nudi storitve preskušanja. Iskra LOTRIČ, ki se je iz Otoč na novo preselilo v Kranj, pa kalibracije električnih veličin. Konec minulega leta se je skupini pridružilo podjetje PSM merilni sistemi s sedežem v Ljubljani, ki nudi tehnološko najsodobnejše rešitve na področju procesne in industrijske avtomatizacije.

Pomemben trg nam predstavljajo države CEE regije. Hčerinska podjetja tako delujejo na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji in Makedoniji.

Uspešno sodelujemo tudi s poslovnimi partnerji iz Velike Britanije ter Italije.