SI
meol
ekp sklad za regionalni razvoj
4. 6. 2019

Minuli konec tedna je v Srbiji potekala otvoritev novih poslovnih prostorov hčerinskega podjetja LOTRIČ Metrologija d.o.o. Kragujevac. Otvoritve novega laboratorija in promocije skupine LOTRIČ Metrology so se udeležili gostje iz več kot 40 podjetij. Program je gostil srbski ansambel SMILJE z dvema dobrodošlicama in kraljevim krogom. Nato je spregovoril ekonomski svetovalec Veleposlaništva republike Slovenije v Beogradu g. Goran Križ, član upravnega odbora UNIOR Slovenija Branko Bračko ter član mestnega sveta Kragujevac, zadolžen za gospodarstvo g. Radomir Erić. Zbrane goste je nagovoril generalni direktor skupine LOTRIČ Metrology g. Marko Lotrič, tehnični direktor g. Primož Hafner in g. Saša Jovanović, direktor srbskega podjetja.

LOTRIČ Metrologija d.o.o. Kragujevac deluje v Srbiji od leta 2011 kot hčerinsko podjetje v skupini LOTRIČ Metrology Slovenija.

»Poleg nalog standardizacije, inšpekcije, nadzora, preizkušanja in certificiranja se ukvarjamo z izobraževanjem na področju meroslovja, nudimo različne programske rešitve, nudimo servis in vzdrževanje merilne opreme ter zastopamo proizvajalce visokokakovostnih meril na skoraj vseh področjih.

LOTRIČ Metrologija d.o.o. Kragujevac ima trenutno 12 zaposlenih in nov poslovni prostor 250 m2, ki se nahaja v stavbi podjetja Unior Components u Kragujevcu. V Republiki Srbiji imamo absolutni primat na področju standardizacije meritev dolžine. Tako se lahko pohvalimo z več kot 1200 strank v Srbiji, Črni gori, Makedoniji, Albaniji, Bolgariji, Turčiji, Libanonu.

Z novimi poslovnimi prostori ter novo opremo imamo možnost postati vodilni na področju etaloniranja v avtomobilski ter strojni industriji v Srbiji v naslednjih 3 letih, razširiti vpliv v farmacevtski ter kemični industriji in intenzivirati različne vrste testiranja v skladu z zahtevami trga.

V ta namen bomo v najkrajšem možnem času zaposlili dodatne inženirje in tehniki« dodaja Saša Jovanović, direktor podjetja LOTRIČ Metrologije d. o. o. Kragujevac.