SI
meol
ekp sklad za regionalni razvoj
4. 3. 2020

Francoski filozof Montaigne je zapisal – Noben veter ni ugoden ladji brez cilja. V podjetju LOTRIČ Meroslovje imamo jasno postavljen cilj – presegati pričakovanja. Pri tem nam je v veliko pomoč model EFQM s pomočjo katerega dosegamo odlične rezultate.

Veseli nas, da je naš trud prepoznan. Smo ponosni prejemnik priznanja Republike Slovenije za poslovno odličnost, najvišjega priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju kakovosti proizvodov in storitev ter kakovosti poslovanja kot rezultata razvoja znanja in inovativnosti.

Model odličnosti EFQM pozna različne ravni odličnosti, po katerih se lahko organizacija dviga na področju odličnosti. Danes smo ob enem postali ponosen prejemnik certifikata Recognised for Excellence R4E prepoznani v odličnosti.

Naše podjetje je od svojih začetkov pred devetindvajsetimi leti pa do danes prešlo skozi številne spremembe. V začetnem obdobju sta naše delovanje določala predvsem dva tehnična ISO standarda. Manjkalo pa nam vodilo za tisto, kar je za vsakodnevno delo zelo pomembno. To smo ljudje in medsebojno zaupanje, ki ga zgradimo.

Model EFQM, ki med drugim ustreza tudi manjšim, razvijajočim se podjetjem je bil več kot dobra odločitev. Pomagal nam je na poti razvoja do mednarodno uveljavljene skupine. Slednje brez jasno začrtane voditeljske strukture in strategije ter seveda sodelavk in sodelavcev ter partnerstev nikakor ne bi bilo mogoče.

Certifikat Recognized for excellence po shemi EFQM je v Evropi dobro prepoznan. Pred 8 leti, ko smo že pridobili podobno potrditev odličnosti, je ta predstavljala ključ do vstopa na trg zahodne Evrope.

Verjamemo, da bomo začrtano pot uspešno nadaljevali.