Vse, kar morate vedeti o merjenju in preverjanju hrapavosti.
Udeleženci izobraževanja Vse kar morate vedeti o hrapavosti boste pridobili znanje s področja osnov meroslovja in celostnega meroslovnega obvladovanja merilnikov hrapavosti.
Termini izvedbe izobraževanj se lahko še spremenijo. O tem boste pravočasno obveščeni.
Termini izvedbe izobraževanj se lahko še spremenijo. O tem boste pravočasno obveščeni.
Predavatelj/ica
Gregor Demšar
Vodja laboratorija Mehanika, prejemnik certifikata AUKOM
Lokacija
na sedežu podjetja:
LOTRIČ Meroslovje
velika/mala sejna soba
Selca 163, 4227 Selca
Po dogovoru se lahko izobraževanje izvede na vaši lokaciji ali preko aplikacije MS Teams.
Vsebina in cilji seminarja:
- Osnove meroslovja in površinske hrapavosti, standardizacije in ocenjevanje skladnosti.
- Kalibracija in merilna sledljivost meril.
- Vsebine s področja površinskih odsekov merjenja, profilnih diagramov, metod filtriranja, veličin površinske hrapavosti in valovitosti.
- Primer in navodila za vnos veličin v delavniško risbo.
- Merilni pogoji in merilna negotovost pri merjenju hrapavosti.
Izobraževanje je namenjeno za:
- vodje laboratorijev,
- vodje kakovosti,
- odgovorne osebe za sistem kakovosti,
- analitike in laborante,
- izvajalce drugih postopkov merjenja.
Kaj boste pridobili z udeležbo
- Potrdilo o udeležbi, s katerim potrjujemo vašo tehnično usposobljenost za delo z merili za merjenje hrapavosti
- Nasvete za pravilno, točno in varno delo, k omogočajo podaljšanje življenjske dobe meril
Prijavite se na dogodek
Vse, kar morate vedeti o Hrapavosti
18. april 2024
9:00 - 15:00
Cena izobraževanja: 298 EUR + DDV
Udeleženci boste pridobili znanje s področja merilnih pogojev in merilni negotovosti pri merjenju hrapavosti.