SI
meol
ekp sklad za regionalni razvoj

Z ljubeznijo do meroslovja že tri desetletja opravljamo kalibracije in preskušanja, razvijamo vrhunske in tehnološko dovršene, a za uporabo enostavne meroslovne izdelke in rešitve. Prenašamo znanje, zastopamo najboljše domače in tuje proizvajalce merilne, farmacevtske in laboratorijske tehnike ter skrbimo za razvoj in napredek področja meroslovja.

Zakaj LOTRIČ Metrology?

Kaj je tisto vidno ali nevidno, zaradi česar nas podjetja izberejo za partnerja? Zakaj vodje kakovosti, vodje proizvodnje in direktorji povedo, da sodelovanje z LOTRIČ Metrology pomeni varnost? Zakaj se krog podjetij, ki meroslovje prepuščajo v naše roke, širi?

Odgovor smo ljudje.

Zavzeta ekipa več kot 170 zaposlenih je vsakodnevno tu, za vas. Radi delamo to, kar delamo. Rešitve, ki presegajo vaša pričakovanja, nam prižigajo iskrice v očeh. Vsak trenutek smo nared, da prisluhnemo izzivom, ki jih imate in jih pomagamo rešiti.

Vemo, kako pomemben je vaš izdelek, proizvodni proces, logistika in vsak člen v verigi. Razumemo, kako zahteven je trg, na katerem tekmujete. Jasno nam je, da mora biti kakovost vaših izdelkov in procesov najvišja. Zavedanje vsega tega oblikuje vrednote, ki jih vnašamo v naše sodelovanje.

Podjetja nam prepuščajo odgovornost za meritve. To jim sprošča vire, da se osredotočijo na svojo temeljno dejavnost in njen dinamičen razvoj. Ker na trgu ne šteje več le rast, temveč tudi hitrost razvoja. V LOTRIČ Metrology verjamemo, da z meroslovnimi rešitvami dajemo pospešek vašemu razvoju. Mi merimo, vi rastete.

Naše prednosti

Naša zgodba

Marko Lotrič, generalni direktor in ustanovitelj mednarodno uveljavljene skupine LOTRIČ Metrology, je svojo samostojno poklicno pot pričel z odprtjem obrti za kalibracijo tehtnic, uteži in pipet.

Danes skupina združuje že preko 170 strokovnjakov s področja meroslovja, zaposlenih v sedmih državah. 

Poleg matičnega podjetja LOTRIČ Meroslovje, ki že od svojih začetkov posluje v Selški dolini, v Sloveniji – natančneje v Železnikih – deluje podjetje LOTRIČ Certificiranje, v Ljubljani PSM merilni sistemi ter v Puconcih podjetje Mikro Medica. Hčerinska podjetja delujejo v Avstriji in Nemčiji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji ter Severni Makedoniji, kjer so vzpostavljeni akreditirani laboratoriji.

Mejniki

Vizija in poslanstvo

Vizija

Ko pomisliš na merjenje, pomisliš na LOTRIČ Metrology.

Poslanstvo

Širimo krog zaupanja do naprav, storitev in sistemov, ki so del našega vsakdana.

Vrednote

Družbena odgovornost

Družbeni odgovornosti, ki jo med drugim narekuje organizacijska kultura podjetja, v skupini LOTRIČ Metrology namenjamo velik poudarek. S filozofijo podjetja, njegovimi vrednotami, normami in strategijo prispevamo k varovanju okolja, ohranjanju delovnih mest, razvoju podjetij in lokalne skupnosti. Potrditev slednjega predstavlja 5–STAR Recognition Award – evropsko priznanje odličnosti, katere imetnik smo vse od leta 2012.

V celotni proces družbene odgovornosti vključujemo zaposlene, poslovne partnerje, kupce in družbo kot celoto ter nas tako medsebojno povezujemo.

Aktivnosti kot so namestitev defibrilatorja ob vhodu v podjetje, sponzorska in donatorska podpora lokalnim društvom in posameznikom, je le nekaj pomembnih korakov k doseganju skupnih ciljev.

Tem dodajamo skrb za mlade v našem okolišu in širše, tako na področju športnih, kulturnih, znanstvenih, izobraževalnih in drugih zabavnih dejavnostih, ki so zaobjete v številnih zanimivih projektih, kot so na primer Sredini prijetni popoldnevi in Mladi meroslovec, Veste koliko tehtate v vesolju in podobno.

Odgovornost do zaposlenih

Zaupanje poslovnih partnerjev

Odgovornost do lokalne skupnosti

Skrb za okolje

Povezane vsebine

Lokacije

Poglejte si kam vse segajo veje družinskega podjetja LOTRIČ Metrology.
VEČ

Reference

Vsa leta našega obstoja uspešno sodelujemo z različnimi podjetji.
VEČ

Zaposlitev

Se želite pridružiti naši zgodbi o uspehu?
VEČ