SI
meol
ekp sklad za regionalni razvoj
9. 7. 2021
Hčere in sinovi vrhunskih podjetnikov, združeni v skupini SBC - Slovenian Business Club Nasledniki so v četrtek, 8. julija 2021, obiskali naše prenovljene prostore v Železnikih. Obisk so izkoristili za sproščen pogovor o motiviranju in privabljanju mladih inženirjev v razvojno naravnana podjetja.

Sprehod skozi prenovljene prostore

V skupini LOTRIČ Metrology smo SBC Naslednike povabili na obisk v podjetje in jim razkazali prenovljene laboratorije in razvojni oddelek. Potrudili smo se odgovoriti na vprašanja, ki so se porajala v laboratorijih kjer potekajo preskušanja:

  • Kako voditi projekt za globalno multinacionalko, podjetje Hisense Gorenje Europe?
  • Kdo preverja medicinske maske?
  • Zakaj se na avtomobilu pojavlja rja in kako jo preprečimo?
  • Kako vemo, koliko časa je lahko odprta krema?
  • Kolikokrat lahko uporabimo plastenko za vodo?

V našem podjetju smo SBC Naslednikom poskušali nazorno predstaviti, kako poteka razvoj lastnih produktov po meri naročnika. Z naprednimi meritvami in rešitvami skrbimo za to, da imajo naročniki natančne podatke o svojih produktih. V naši sestavljalnici so SBC Nasledniki imeli priložnost ogleda zaključka enega od projektov za svetovno priznano podjetje Hisense Gorenje Europe.

Kako motivirati in privabiti mlade inženirje?

Povabilu na srečanje se je odzval tudi Simon Mesec, vodja prodaje v podjetju Mebor, kjer proizvajajo stroje za razrez lesa, vse po merah naročnika. Pogovor skupaj z Majo Lotrič, solastnico in predstavnico druge generacije, je potekal v sproščenem vzdušju. Maja in Simon sta predstavila svoja pogleda in izkušnje o tem, kaj motivira mlade inženirje in kako jih privabiti v okolje, ki je oddaljeno od mestnih središč. Pogovor je Goran Novković, izvršni direktor SBC-ja zapeljal v smer, kako ugotoviti, kje imajo podjetja tržne priložnosti. SBC Nasledniki so se v pogovor aktivno vključevali s svojimi izkušnjami, predlogi in idejami.

Prijetno srečanje so SBC Nasledniki zaključili z določitvijo aktivnosti za delovanje v prihodnje in s prijetnim druženjem.