SI
meol
ekp sklad za regionalni razvoj
Kakovost je za vas ključnega pomena. Ali ob tem želite prihraniti 1 FTE (človek-dan) na 500 kosov opreme? Vključiti partnerja z znanjem in odzivnostjo 24/7 ter podporo takrat, ko jo potrebujete in tako, kot jo potrebujete? Ob tem optimizirati nabavno verigo, povečati učinkovitost uporabe opreme ter izkoristiti prednosti avtomatizacije. Si tako sprostiti čas za vašo temeljno dejavnost in izdelke. 

Uporabniki meroslovnih rešitev LOTRIČ Metrology prisegajo na enega od načinov sodelovanja.

Za vse vaše potrebe!

Urejeni pregledi

Za merjenje skrbimo mi. Celovita storitev zajema:

 • Pregled merilne, laboratorijske in farmacevtske tehnike: kalibracije, ovrednotenja, kontrole, overitve, kvalifikacije; planiranje naslednjega pregleda opreme; potrjevanje skladnosti opreme za nadaljno uporabo.

 • Kontrolo proizvodov in proizvodnje: meritve za izpolnjevanje zahtev izdelkov; izjava o skladnosti; monitoring okolja in ergonimija delovnega okolje; - varnost pri delu in požarna varnost.

 • Izobraževanje na M&Q akademiji:pravilna uporaba opreme in izvedba meritev; sistemi vodenja kakovosti, uporavljanje meritev; urejenost in obvladovanje opreme.

Da se lažje posvetite vašim kupcem

Projekti na ključ

Skupaj zasnujemo, vi izvajate. Vključimo se v :

 • Procese izvedbe kalibracij meril: etaloni, strojna in programska oprema za izvajanje kalibracij meril; navodila za izvedbo in izračun merilne negotovosti, nalepka in certifikat; usposabljanje tehnikov za izvedbo procesa kalibracije.

 • Zagotavljanje kakovosti izdelkov: metode merjenja za ugotavljanje skladnosti vaših proizvodov; etaloni ''po meri'' (custom made) in napreva za končne kontrole proizvodov; referenčni vzorec in metoda pregleda naprav za kontrolo proizvodov.

 • Vzpostavitev laboratorija ''na ključ'': priprava plana nabave opreme s popisom metod in standardov; načrtovanje, arhitektura laboratorija in nadzor gradnje; zagon in prvi pregled strojne in programske opreme.

Za enostavno izvedbo kalibracij

QTree Box

Zakaj izgubljati čas in energijo z izvedbo kalibracije? QTree Box je po meri pripravljena škatla z orodjem! V paketu, ki ga z znanjem, izkušnjami in poznavanjem vaših potreb sestavi LOTRIČ Metrology, prejmete referenčne etalone, programsko opremo, usposobljanje in navodila s standardiziranimi postopki izvedbe kalibracij različnih meril. In pričnete s kalibracijo!

Prednosti:
 • prijazen pomočnik: sistem vodi uporabnika skozi izvedbo standardiziranih kalibracij;
 • nadgradimo in uporabimo lahko vašo obstoječi merilno opremo;
 • avtomatsko generiranje elektronskega certifikata in tiskanja nalepk.

Obvladujemo več kot 1000 meril

Preventivno vzdrževanje

Za boljše upravljanje z merilno tehniko:

 • Upravljanje življenskega cikla merilne, laboratorijske in farmacevtske tehnike: redno periodično vzdrževanje z menjavo iztrošenih delov; naravnavanje za povrnitev točnosti merilne tehnike; servis in popravila opreme z vgradnjo rezervnih delov.

 • Optimizacija merjenja na obstoječi merilni opremi: nadgradnje ali izboljšave merilne opreme; programska podpora za učinkovitejšo uporabo opreme; avtomatizacija opreme in procesov merjenja.

 • Sredstva za ustrezno shranjevanje in transport: namenske priprave za ustrezno shranjevanje opreme na mestu uporabe; zasnova in izdelava embalaže po meri ter namenskih transportnih kovčkov; popravila in vgradnja ojačitev embalaže opreme. 

Povezane vsebine

Kalibracije

Izvajamo kalibracije za najširši spekter vaših zahtev.
VEČ

Preskušanja

Preizkušanja izvajamo po mednarodnih standardih in skladno z zahtevami vaših kupcev. 

Več

Kontrole in overitve

V LOTRIČ Metrology ugotavljamo skladnost širokega obsega zakonskih meril.

Več