SI
meol
ekp sklad za regionalni razvoj
12. 7. 2021
Digitalno središče Slovenije je osrednji gospodarski dogodek slovenskega predsedovanja Svetu EU. Skupina LOTRIČ Metrology se širši domači in tuji javnosti predstavlja z lastnim pametnim produktom EXACTUM.

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Stičišče slovenskega razvoja in gospodarskega napredka.
Digitalno središče Slovenije je osrednji gospodarski dogodek slovenskega predsedovanja Svetu EU, ki podjetjem omogoča predstavitev inovativnih in tehnološko naprednih rešitev, produktov in/ali storitev. V času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije v 2021 bo ena izmed prednostnih nalog »Gospodarska prenova Evropske unije, temelječa na digitalnem in zelenem prehodu«. Poudarek bo namenjen gospodarskim ukrepom za zelen prehod na digitalno transformacijo, vključevanje načel trajnostnega razvoja v obstoječe poslovne modele in spodbujanje digitalne transformacije malih in srednje velikih podjetij. S tem namenom je zaživel projekt DIGITALNO SREDIŠČE SLOVENIJE – Tehnologija za ljudi. 
Skupina LOTRIČ Metrology se predstavlja v sklopu Pametnih mest in skupnosti z našim pametnim merilnim sistemom EXACTUM. Na razstavnem prostoru smo prisotni do petka, 16. julija 2021.

EXACTUM

EXACTUM je učinkovit sistem za samodejni nadzor parametrov (temperatura, tlak, električna napetost, pH vod ipd.). Je investicija v kakovost, saj olajša vaše delo in skrbi za varnost ter ugodje bivanja. Nudi vam samodejni vpogled 24/7 kjerkoli in kadarkoli, vse kar potrebujete je internetni dostop.

Sistem EXACTUM nadzoruje parametre z neprekinjenimi on-line meritvami. Samodejno zajema in shranjuje izmerjene vrednosti iz merilnih mest, opremljenih s senzorji. V primeru presežnih vrednosti vas opozori na dogajanje (preko e-maila ali SMSa). Sistem omogoča večnivojsko alarmiranje, avtomatsko generirana poročila ter revizijsko sled.

EXACTUM na primeru upravljanja hladne verige

Blago (zdravila, cepiva) so na poti od proizvajalca do lokalnega ponudnika lahko tudi več kot 21 dni. Ste se kdaj vprašali, kaj se s cepivom dogaja v celotni hladni verigi? Sistem EXACTUM vam ponuja enostavno rešitev – spremljanje meritev v realnem času. Meritve so dostopne kjerkoli in kadarkoli, beleži se zgodovina, sistem je transparenten. V primeru preseženih vrednosti vas sistem opozori na odstopanja.

Digitalno središče Slovenije – Tehnologija za ljudi

Projekt deluje hibridno, predstavljamo se na dveh lokacijah:


Vabljeni, da nas obiščete na lokaciji Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana.

Nekaj foto utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji:

Foto: Aljoša Rebolj
Foto: Aljoša Rebolj
Foto: Aljoša Rebolj
Foto: Aljoša Rebolj
Foto: Matjaž Očko
Foto: Matjaž Očko
Foto: lasten vir
Foto: lasten vir