SI
meol
ekp sklad za regionalni razvoj

Tehnična čistost postaja vse bolj pomembna v mnogih industrijskih sektorjih. V avtomobilski industriji je uvajanje nadzora nad kontaminacijo s trdimi delci posledica uvajanja tehnologij brez svinca, ki so sicer bolj prijazne za okolje, vendar dovzetnejše za poškodbe. Certifikat o Tehnični čistosti izdelka ni več opcija, ampak zahteva dobaviteljev. Z nadzorom nad tehnično čistostjo izdelka se zmanjša možnost za okvaro izdelka in posledične reklamacije.

V sodelovanju z LOTRIČ Metrology ste v prednosti pred konkurenco:

  • KRATKI ROKI IZVEDBE: Najhitrejša možnost izvedbe analiz na področju tehnične čistosti v Evropi (5-10 delovnih dni od prejetih vzorcev)
  • E-CERTIFIKATI: Preprosto s 4 kliki dostopate do poročil preko spletnega pregledovalnika MeOL. 
  • SVETOVANJE: Več kot 15 let izkušenj na področju tehnične čistosti nam omogočajo, da vam svetujemo, ko rezultati niso ustrezni.

Preskušanje tehnične čistosti na izdelkih

Vršimo analize čistosti po najmodernejših metodah in skladno z najnovejšimi standardi. Postopek analize je sestavljen iz dveh delov:
1. Kos najprej operemo in s tem ekstrahiramo delce v topilo, ki ga nato filtriramo. Na ta način vse potencialno škodljive delce prenesemo na filter.
2. Delce gravimetrično ali mikroskopsko analiziramo. Klasificiramo jih v velikostne razrede, si jih ogledamo s svetlobnim mikroskopom ter jih delimo glede na tip.
Možne so tudi nadaljnje raziskave, kjer vam lahko pripravimo popolno analizo delcev – uporabno pri identifikaciji izvora posameznih problematičnih delcev.
TEHNIČNA ČISTOST
Masa nečistoč ISO 16232
VDA 19
Določitev največjih delcev
Razvrstitev delcev v velikostne razrede
Vsebnost kovinskih in nekovinskih delcev

S pravo informacijo do ukrepov za odpravo napak in izboljšanje izdelka

Analiza lomov in napak na izdelkih

Analiza lomov in napak na izdelku je pomembna disciplina v proizvodni dejavnosti in se uporablja pri razvoju novih produktov in pri izboljšavah že obstoječih produktov.

Občasno se v tehnološko orientiranih podjetjih pojavijo problemi, ki so kompleksne večplastne narave in niso enostavno rešljivi. V takšnih problemih običajno podjetja nimajo dovolj resursov, izkušen, znanja in analiznih metod, ki bi omogočale celovito obravnavanje problema in njegovo rešitev zato se LOTRIČ Metrology vključuje v reševanje problemov na različnih področjih mehanike, metalografije, tehnologije polimerov in kemije.

Certifikat LOTRIČ Metrology: dokument, ki šteje

Certifikat

Je kakovost za vašo organizacijo in vaše kupce pomembna ali celo ključnega pomena? Če je odgovor pritrdilen, je LOTRIČ Metrology vaš pravi partner. Obrnite se na nas: mi izmerimo, da vi rastete. 

S kalibracijami, preskušanjem in ugotavljanjem skladnosti se ukvarjamo več desetletij in smo priznani kot referenčen partner. Z LOTRIČ Metrology so vaša merila umerjena in procesi preverjeni tako, kot zahtevajo vaši kupci.

Vaša kakovost je potrjena s certifikatom LOTRIČ Metrology, ki ima številne prednosti.

Povezane vsebine

Avtomobilska industrija

Preskušanje po avtomobilskih standardih. Vemo, da morate biti svojim kupcem najboljši partner
VEČ

Emisije

Za varne sestavne dele s kontroliranimi emisijami
Več

Materialni testi

Vsi materialni testi na enem mestu
Več